Senaste inläggen

Av Kattis - 19 maj 2013 21:51
Mina PON och även min Dobbermann har i några veckor innan beräknad nedkomst noga planerat och grävt olika gryt runt huset, jätte duktiga tycker hundarna men jag som matte har inte varit så glad åt det.


Jullan däremot vill att jag fixar, och visst fixar matte:) Så glad att inte få huset uppgrävt!!


Jag har en valplåda i sovrummet, där bara jag och Jullan numera bor. För säkerhetskull har jag fixat ett till "bo" på favorit platsen under köksbänken.


Nu har jag börjat ta tempen på henne, i kväll ligger hon på 37,2. Tisdag börjar jag ta tempen flera gånger per dygn, och allt antecknas noga som mat intag, betenden, hur hon äter osv.


 


  


Nu kommer uppdateringarna lite tätare, så ni kan hänga med dag för dag.
 


Av Kattis - 17 maj 2013 22:08

 


Äntligen har värmen anlänt, på RIKTIGT!!!

 Träden är gröna, i rabatten blommar och växer det i en rasande fart.

Tror minsann att dammtussarna inne också växer i rasande fart ...

Men vad gör väl det? det är ju bara att gå ut, barfota i gräset och njuta!!

 


 


Idag, fredag har Jullan exakt 1v kvar till hon får valpar. Hon mår bra med sin stora mage i värmen ändå.

I kväll hängde hon med till sjön och tog några simmturer, iförd sin flytväst för säkerhetsskull... som hon njuter av att få bada och långa simturer. Jag har läst på några ställen att en Fransk Bulldog inte kan simma, men det är inte sanning. Jag vet många som älskar att bada och är mycket goda simmare, och även utan flytväst!! Jullan kan också dyka och ta upp saker från botten, så det så!! *ler*!

   


Förutom Jullan och Mist och Snygge som är 3 av våra 4 hundar, så har vi Rosa inneboende. Rosa är min dotter Denice hund. Hon är en charmig och rolig liten blandras.

   


Vår lilla flock trivs jätte bra med varandra, de är trygga och har mycket roligt tillsammans, och jag med dem.

Skönt när flocken är stabil, för ytterligare en hund har gästat oss sedan i tisdags, och det är Atmos.

Atmos är en PON som är född hos oss men ägs av Tina.

Eftersom Tina fått ont i sin arm så avlastar jag henne med Atmos under några dagar och ska även visa honom på utställningen i Hässleholm på söndag. efter Utställningen får han åka hem till sin familj igen. Jag är lite försiktig med att låta Jullan träffa hundar som varit på utställning bla. ifall det har någon smitta med sig. Själv byter jag skor och kläder efter jag varit på utställningen.


     

Atmos och Rosa har inga problem att leka i värmen, så roligt de har!!

 

Eftersom vi är bönder, så är det mycket jobb ute nu. Mikael jobbar på åkern från tidig morgon till sen natt. Melker är med i traktorn stora delar av kvällen, liksom sin far så är han "född bonde"


 

Trassel är den enda som tar saker och ting i sin takt, ingen jäkt och stress här inte!!! Katt skulle man vara!!


Ha en underbar helg!!!!

Av Kattis - 11 maj 2013 22:41

Har varit så härligt att ha familjen här!!

Min äldsta son Ricky, min mamma och syster och Melkers kusiner har varit hos oss sedan torsdag.

Gekås, tretoppar och lammsläpp med tillhörande jobb har stått på schemat, till ALLAS förtjusning!!!

Det gravida flickorna mår bra, det äter och magarna växer. Det orkar fortfarande hänga med på ganska långa rundor. Fast igår slapp Jullan hänga med på en längre gå, lunka och löp vända…… dock hänger Turid på med god fart.

Jag tror att det är viktigt att en dräktig tik håller sig i lagom rörelse, så hon inte tappar för mycket i kondition. Att föda en kull valpar är mycket jobbigt så god fysik krävs!!

Jag har även hunnit med en kursvända med Snygge,han sköter sig fantastiskt bra, i förhållande till de långa träningsuppehållet på några år, jag är imponerad att han kommer ihåg så mycket och har en bra uthållighet.

Tycker att all träning är fantastiskt roligt just nu!!!!

Här kommer då lite bilder:


 


Bilden är inte riktigt talande, hon är tjockare i verkligheten. Speciellt när hon ligger på sidan. På bådet Turid och Jullan så känns valparnas små sparkar tydligt nu. Jätte mysigt!!


 


Ricky myser med nöjda hundar som presis jobbat färdigt med att få in tackor och lamm i hagen.


         


Nymärkta i öronen blev lammen idag, innan det kom ut på grönbetet med sina mammor.


Fortfarande är det ett 10 tal tackor som ska lamma!!!


 

PREMIÄR PÅ VARBERGS BÄSTA GLASS BAR!!!

Själv unnade jag mig en kula champangesorbe, mmmmm så god!!

Av Kattis - 2 maj 2013 23:10

   


Jag tänkte skriva jätte mycket, långt blogg inlägg, men nu är klockan snart midnatt så det blir en bildkavalkad med det gravida mammorna: Jullan och Turid.

Båda har 3v kvar på sin dräktighet.  


     


SÖT VARNING!!!! Vi har så mycket gulligt på gården nu, men gulligast av dem alla är nog Higland Cattle kalvarna.


             


Vårtecken


 

Vårskriket


 

Av Kattis - 2 april 2013 06:23

Nu har vi varit i Japan snart 7 dagar. Här är mycket vackert att se, mycket mycket människor överallt och så stort. Vi reste hit med PON killen Frej som är såld till Japan, han har bott hos mig i mera än ett år, innan vaccinationer och alla papper var klara för att föra in honom i landet. Frej är uppfödd av Carola på kennel Lovlipon, pappa till Frej är vår
 hane Gordon.
Det var nervöst innan vi hade fått alla papper godkända i Japanska tullen, det är noggranna med allt, även våra passa, och vi fick fylla i kort om hur länge vi skulle stanna i landet och vad vi hade med oss i bagaget. På vägen hit så blev jag noggrant utvald att visa mitt bagage….. blev inte så förvånad…. Sånt som är typiskt för mig, men i vanlig ordning så är jag en skötsam person och hade inget olagligt i mitt bagage.

Väl framme i landet blev vi väl mottagna av våra Japanska vänner: Miouko och Yumi. Det hade gjort upp ett vistelse schema för oss som varit enormt. Tidiga mornar och sena kvällar, mycket mat och dryck. Japaner äter hela tiden och mycket, ändå är det flesta så smala????


Överasknings toaletter


 
Så var det då detta med deras toaletter:
från att det gör sina behov i ett hål i golvet ”Japansk stil” har det moderniserat toaletterna snabbt till hightech toaletter som gett oss många skratt under vår vistelse. De har alltid uppvärmda toalettringar, spelar upp ljud av rinnande vatten, många olika flush funktioner som spolar en med vatten i rumpan…. Vilket gjort att jag varit rädd att gå på toan. En toa blev jag sittande på för den slutade aldrig med rumpspolet, och varje gång jag reste mig så spolade vattnet upp på väggen… till slut fann jag en knapp att stänga av med, det var en nervös tillställning. När jag berättade detta för Japanerna så skrattade det till tårar kom…. Hmmm… om det ändå fanns en text på engelska, men det gör det inte utan allt står på japanska.

   


Äntligen SPA


Eftersom vi hade hör att japanska SPA är mycket bra, så var det ett önskemål med vår vistelse. Det första SPAt som vi försökte komma in på blev vi portade ifrån eftersom både jag och min dotter Denice har tatuering. Det andra ägdes av koreaner tror vi, och det var mera acceptant, så där kom vi in om vi hade plåster över tatueringen. Det gjorde upp ett SPA paket för oss med bad i olika tevatten, massage och avslutningsvis en behandling för insidan av kroppen. Nu kommer vi till en stor skillnad mellan oss och japaner, jag kommer aldrig göra detta igen om jag besöker japan och går på SPA.
Vi fick sitta i stora vackra lakan av plast, på en stol med hål och potta under, helt naken, fötter placerade på en varm träpall, och så satt vi i 30 minuter och svettades.
Efter vi var färdiga så skulle alla kolla i varandras pottor hur mycket som kommit ut, hur mycket vi svettats inifrån liksom….. om jag nu förstått allt rätt??? Svårt att förstå meningen eftersom vi inte har sådant i Sverige, och absolut inte tittar på varandras svett.
Mycket är annorlunda, som även detta med skorna som man tar av överallt, och placerar i rätt färdriktning för nästa gång man tar på dem, gör vi fel så ställer japanerna dem rätt, för det är mycket hjälpsamma och vänliga.


PON Picnic i parken


Söndag morgon hade Mioko samlat ihop alla avkommor efter Vokko och Isak, Vokko är en valp efter Helga som jag sålde till japan för några år sedan, Isak kommer från Annette på Sjöhemmets kennel och han var den första svenska PON som flyttade till Japan.


   

Det dukades upp ett enormt picnic bord, vackert och gott på alla sätt.Frej och Mikas hund Luna, det verkligen fann varandra Frej och Luna.


 


Yumi med en av valparna som nästan är en kopia av Helga, ruskigt lika.   


Det var en härlig förmiddag, så roligt för mig att se alla avkommor efter Vokko och Isak. Alla hade MYCKET bra temperament, vänliga och öppna. Bra storleka på hundarna i stort, en del på mindre sidan efter Isak och andra på den större sidan efter Vokko. Bra kraftfulla käkar och huvuden även på det mindre hundrana.


Lite mera bilder från övriga utflyket m.m 


Utsiktsbild från ett cafe över gator och ett av templen vi besökte på en bussutflykt som vi har gjort

 

 På utflykt med Mika och Yumi till många olika tempel i Kamakura. Det här är den största Buddha skulpturen The great Buddha.

 

 


Vid nästan alla tempel så finns vackra trägårdar med många skulpturer och dammar. Fantastiskt vackert!

 

 

 


Mika och Yumi i en botanisk trägård som vi besökte. Mika är vår roliga och mysiga guide som pratar mycket bra engelska, Yumi pratar inte mycket engelska, hon kör oss överallt i sin bil.

 

   

 


Alla fotograferar flitigt i den botaniska trägården. Mika och Denice på bron.

 

 
På besök hos en familj med två afghaner, en old english sheep dog och en PON. Vackert hus som enbart var en sommarstuga, de hade ett till ställe som det också bodde på. Hundarna skäller mycket, de rider på husse och vissa besökare, men får ingen tillsägelse. PON hanen var odrägligast och jag frågade varför de inte hade mera kontroll på hundarna, de svarade att det verkligen hade försökt med PON hanen, det hade skickat honom till en skola i två månader men resultatet var inte synbart för mig. Vi har mycket olika syn på hundhållning och uppfostran.Även här blev vi varmt mottagna med kaffe och kaka som det köpt speciellt till oss. Det finns inga gränser på vänligheten hos Japaner.


 

Avslutar med en bild på mig och Vokko, som är så lik mamma Helga. Hon har inga minnen av mig som hon lämnade när hon var runt 9v. Vokko har valpar nu som är 3v. Hon gör inte mycket själv med valparna, de matar och tvättar valparna åt hemme vilket gör mig ledsen att se. En valps viktigaste tid är i valplådan tillsammans med mamma, och den viktiga mjölken som ger alla dessa antikroppar.

Jag är glad att Frej har lätt att anpassa sig, har funnit en vän som han gillar, nu återstår att han lär sig ligga i bur och kissa på asfalt.....  

Av Kattis - 17 juli 2012 10:29

En liten film i regnet, på Melker som försöker få in fåret SANNA!!

Sanna är en envis Diva, som inte vill blanda sig med andra fårskallar!!


 

Liten film på Poker, 3v.
 

Av Kattis - 16 juli 2012 11:46

Poker har blivit tre veckor, har fått sin första avmaskningskur och börjat smaka lite mat. Jag använder Royal canin starter nu i början, sedan går jag över till Hill’s, som mina andra hundar äter. Färskt köttfoder får de också, likaså valpen får så småningom ett mål med färskfoder.

       Han skäller och leker så smått!! Tråkig när man är ensam, så Denice hund, Rosa har börjat få gå in och roa den lilla. Rosa är en bra barnvakt.

         

Av Kattis - 14 juli 2012 09:41

 


Dagar och veckor rullar på!! Hö och förstaskörden av gräs är inne, tur är väl det, nu verkar det som vi bor i Amazonas regniga djungel!! Hopplösa regnandet!!


Mellan skurarna har vi ändå hunnit med en del.


Rasspecialen i Borås, där alla våra uppfödda hundar fick fin kitik, och skötte sig så väl.

Kenneln vann Uppfödargruppen i år igen, verkligen jätte roligt! Vi har inte så många kullar, ibland går det flera år mellan PON kullarna, därmed har vi inte så många avkommor att välja mellan, extra roligt att avkommorna håller god kvalitet och jämnhet. Mest beror det förståds på alla fantastiska valpköparna som vårdar sina hundar så väl, och är flitiga på att stäla ut!!


STOR KRAM OCH JÄTTE TACK TILL ER ALLA!!!


Flitiga i Tvååker var Tina och Atmos , Anne och Lykke, Titti och Ninni i Tvååker - bilder och resulat finns på Facebook.

Unghundarna tog  certifikat på fredag och Lykke blev BIR och brorssan blev BIM, Lördag blev Ninni BIR och fick sitt sista cert för att erhålla titeln SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!


Så stolt över er!!


En vända till Liseberg, medan hela familjen och släkten var här!


Fortsätter med mitt staket bygge,

 

nu har det gått undan minsann, har fått proffsig håll och såghjälp av Denice….. äntligen lite resultat.

     

Tror jag är rätt nöjd med mitt hemmabygge…. Någon snickare är jag inte, och staket har jag aldrig byggt, och inte sett någon bygga heller!


Denice jobbar några timmar varje dag på Stinas hundpensionat i Tvååker.

Eftersom hon inte klarade uppkörningen på sitt första försök, så har vi införskaffat en moppe till henne. Första dagen på Moppen gick det som hejsan fram och tillbaka, andra dagen blev det stopp…… Jonsson får laga!! Jäla skit Moppe!!


Lilla valpen har fått sitt namn – han ska heta POKER. I kortspelet poker måste man satsa en del, med risk för att förlora stort, eller vinna stort. ”gambling” Stor portion skicklighet men också en del tur. Det är ett enmans spel….  Vilket gör att namnet är som gjort för valpen,

 

så Ynnizin’s Czeras Poker får det bli!!


Lite hundträning och vallning blir det!! Mest vallning i praktiken, då vi har envisa lamm som rymmer. Igår morse ringde grannen, det var får i deras trägård, ruskigt nära vägen. Men har man en duktig vallhund så klarar man det galant och snabbt,

 Skickade Mist på det ”dolda” fåren längs grusvägen. Mist är en duktig hund som tar egna kloka beslut och vet hur jobbet ska skötas.

Hon vänder det springande fåren, kommer hem med dem, i lagom takt, och in i hagen….

 Klart på mindre än 5 minuter och inga skador skedda – hur klarar sig får ägare utan duktiga vallhundar?


Snygge har också flyttat får, och det går bra om jag inte slappnar av utan har full kontroll på hunden, än har han långt kvar att bli lika duktig som Mist, om han blir det?


Efter lite slit med djur, är alla värda ett bad, även de hundar som inte gör så mycket nytta!!


         


I huset bor just nu, 6 vuxna hundar och valpen Poker. Czera får än så länge, inte följa till badet, då hon är digivande, men lite långpromenader hänger hon med på!

Ha en bra dag!! Nu väntar stängslingsjobb och staket byggen på mig!!


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido