Direktlänk till inlägg 15 februari 2014

Finbesök och en fucking hosta

Av Kattis - 15 februari 2014 19:01

Valpar är egotrippade små varelser, det visar ingen hänsyn alls, att jag inte sover på nätterna pga. hostan och att jag fick magkatarr på em, det bryr det sig inte om.

Mat och mys och lek det ska det ha ändå.


Vi har haft finbesök av stockholmsligan med pappa Sonic som reseledare.

Valparna fick träna bilåkning första gången idag, och har fått testa på att vara i skogen. Bilåkningen var väl inte roligaste, men ingen blev åksjuk, och ingen som varken gjorde ”det lilla” eller ”det stora” i buren.

 


Skogen däremot var en toppen lekplats, alla tuffa runt i löv och ris, en del gjorde någon längre promenad in bland granbuskarna, och några hitta ett mysigt dike med lite vatten i.

                     


Pappa var mysig, men pappa tyckte nog det var lagom mysigt, tror han mera hade tänkt sig lite rajtantajtan med Turid igen, så lite snopen blev han allt.

     


Efter skogsturen var det trötta och hungriga, lite blöta och frusna valpar som återvände till sin valphage.

           


I morgon är en ny spännande dag för småttingarna: Anita Andersson kommer och gör valpbeskrivning på småttingarna. 

Det är ingen test som valpen antingen klarar eller inte klarar utan en beskrivning av valpens personlighet, just den dagen. Det är lika spännande varje gång att se om valparna reagerar så som jag har uppfattat valparna och oftast gör valparna det, men ibland kan dom också överraska en. Viktigt att komma ihåg är att detta är inget definitivt, så här är valpen, utan kan även variera beroende på yttre och inre omständigheter (om valpen är pigg/trött/hungrig m.m) och därför kan det för den enskilde "åskådaren"/valpköparen vara lite svårtolkat. För mig som följt valparna sedan start ger det helt klart en tydligare bild av valpens personlighet - dock med utrymme för viss variation som alltid skall tas i beaktande.

Detta hjälper mig att beskriva de olika valparnas personlighet och om det är något specifikt den blivande hundägaren bör tänka på med just sin valp, samtidigt som det är en viktig del i utvärderingen av mitt "mentala" avelsarbete.Valpbeskrivningen utförs av en person som inte träffat valpen innan och valpen befinner sig på en plats den aldrig varit på tidigare. Jag hoppas få till någon filmsnutt, och lovar en rapportering under söndag kvällen.


Trots regn på morgonn, och blåsig dag som mot kvällen blivit kraftig blåst så finns små vårtecken att bli glad åt:

 

Ha en fin kväll! /Kattis

 
 
Ingen bild

Sally

15 februari 2014 21:57

Tack för att vi får dela ditt liv med valpisarna. Det ska bli så spännande att ta del av valpbeskrivningarna!
Kram.
PS Du har nog fått samma hosta-på-natten baskilusk som jag haft. Beklagar DS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kattis - 17 februari 2014 17:35


Lite försenad blev uppdateringen som jag lovade er på Valpbeskrivningen.   Mikaels Mormor 98 år gammal har still somnat in. En beundransvärd kvinna, som bott hemma fram till nu, visst har hon haft lite hjälp, men så duktig och pigg trots ålder. ...

Av Kattis - 7 februari 2014 19:26

 Har man valt att ha vintervalpar, så är Skällingesjön frusen. Hur vattentränar man valpar då? Jo, då börjar man träna med lilla baljan, om några dagar får vi ta in större och större, snart har vi PON pool.   Jag backar tillbaka lite till inn...

Av Kattis - 2 februari 2014 14:18

Väntar och väntar på en test, det har gått 3,5 veckor sedan jag skickade testen på valparna och ännu inget svar. Nästa vecka kommer stamtavlorna från SKK. En av valparna - "Skratta" har fått byta namndå det blev för många tecken, nu gick vi tillbak...

Av Kattis - 25 januari 2014 19:52


 

Av Kattis - 25 januari 2014 18:09

  När valpen är mellan 3-14 veckor (socialiseringsperioden) utvecklar den sin förståelse , både vad som gäller miljö, människor och andra djur. Det är därmed viktigt att valpen introduceras till nya miljöer, nya människor och djur när de är i denna...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido