Senaste inläggen

Av Kattis - 10 november 2013 22:14

Oj! Så länge sedan jag skrev nått i bloggen. Inte för att det inte hänt nått, jag har inte haft tid för att det alltid händer så mycket. Men nu har mörkret kommit och det blir mera tid inne i värmen.


Resmål

Eftersom jag har många föräldradagar kvar på Melker så har jag lyxa till det och tar några ”strödagar” här och där, som från onsdag till fredag denna vecka.

Jag och Melker packade bilen för att köra hem till dalarna på en intensivtripp. Mamma fyller år så vi körde upp för att överaska henne. Men innan vi hamnade i Falun så fick jag någon dag med Ricky i Mora/Orsa och fick rå om sonen, titta på honom när han så flitigt tränar hockey. Som mamma tycker jag att han är bäst på planen, och det är han!!

När vi överraskande anlände till Falun på fredag så var det tunnbrödsbakning på gång. Första gången för både mig och Melker som vi var med på bakningen…… och vilken bagare han är, inte är det mammas gener som slagit igenom där inte.


                       

Hunden

Med oss på resan denna gång hade vi bara Turid. Skönt med egen tid tycker den förhoppningsvis dräktiga Turid. Lite träning och allmänt mys.

 


 


 

Inte bra att vara borta för länge:


När jag kom hem i kväll så var Trassel borta, hon hade inte varit hemma sedan jag åkte i onsdags. Eddy hade råkat ut för något också, men han är hemma med ett jack i örat och tufsig päls.

Jag och Melker har varit ute i kväll och ropat och letat med pannlampa, men inget svar från Trassel….. jag är jätte ledsen och orolig, jag älskar verkligen min lilla söta katt. Ska efterlysa och lappa lite här och där. Jag önskar så att hon kommer hem snart, hon brukar inte vara borta mera än 24 tim.

 

Trasselkatten - vår sötaste jägare  


Nattinatt!!


Av Kattis - 8 juli 2013 14:16

Dagarna går, och jobben rullar på trots semestertider.

Gräset är slaget så i eftermiddag blir det hö körning, och alla hjälper till!!!

Gården är ”överbefolkad” men det är härligt att ha alla nära och kära här!!

 

Jag backar tillbaka en vecka, till helgen i Borås som delvis regnade bort. Det blev inte många bilder tagna, men något mellan skurarna av regn, ibland visade sig även solen under Lördag.. mycket kort men alltid nått.

Vi tittade lite på Frallorna i regn, nersjunken i en stol under ett panik inköpt paraply.


 

 Ragnas härliga tik i trav, dock så ogillar även hon vädret.


 

 Vacker tik, med full fokus på sin matte…… målet i utställningsträningen med valparna är att stå så här fint och med kontakt.


 

 Carina, som skriver åt domaren i frallatältet, också hon en av mina PON vänner och sedan några år har Carina också en liten Fralla i sin PON flock.


Fyra av Jullans valpar går till valpköpare som är utställningsintresserade, inte illa!!! Utställning på Fransk Bulldog är inte enbart till för att bedöma utseendet, utan här bedöms sundheten som är viktigast av allt.

Under kvällen kom solen fram en stund och vi kunde ha en gemensam grillkväll runt stugområdet.


       


Ett stort och härligt gäng av glada PON ägare, många av dem har jag känt i så många år!! Vi är en familjär rasklubb PON unionen.

Stora kontraster mellan Fransk Bulldog klubb som är gigantisk, och rasklubben för Polski Owczarek nizinny som är pytte i jämförelse.

Söndag hade vi i PON unionen vår rasspecial. Resultaten var mycket bra som jag berättat i tidigare inlägg.


   

Ynnizin’s vinnade uppfödargrupp… men herre… sååå glad jag ser ut….. JAG ÄR JU FAKTISKT JÄTTE SUPER GLAD!!!! frv. Linda med Ozzy Ynnizin's Lilys Flumride  Anne med Lykke Y. Lilys Trummeliten  Kattis med Atmos Y. Lilys Atmorfear Titti med Ninni Y. Tickis Czarnina


Valparna och lite tips till Valpköparna


När värmen är här är det gott med en pool.

   

Rose - livsnjutaren, bara paraplydrinken som saknas när hon ligger och doppar tassarna på poolkanten.


   

Charlotte är som en galning i vattnet, presis som sin mor. Hon var först i och plaskar och gräver i vattnet. Snart får vi testa sjön.


Tips nr 1 - skaffa en lämplig "pool" att svalka sig i om ni har möjlighet.

Tips nr 2 och 3 - en stor favorit att leka i är tunneln. gabbi fick så fina kort på valparna i tunneln, jag lyckades dock inte spara ner dem.

Ni som har Face book, leta upp Gabbi och lägg till henne så får ni tillgång till massor av valpbilder, och på pappa Edwin.

   

 


Tips 4 -Valparna har en tygbur som de älskar att sova i, utanför ligger tidningar som de använder som toalett. Att skaffa en tygbur är inte fel!! Den är lätt att ta med vart än man ska, och valpen har en del av sitt hem med sig och tryggheten. Lätt och smidig!!!


Övriga favoritsaker att leka med är: Petflaskor, fleestossar, kartonger, bollar i alla storlekar och riktiga märgben att gnaga på.


Flera tips kommer!!

                                                  
                          


Trasselkatten


Har varit otrogen mot Matti.

För några veckor sedan nedkom hon med 3 kattkillar i min garderob. Ganska tidigt så jag att det var "fel far". Trassel löpte när jag var i Japan och Mikael är inte avelsansvarig i huset, så denna gången får jag inte skylla honom. Jag får vara glad att han tar hand om mina små djur när jag är ute och far.

Målet är att ha bara långhåriga kattungar med lättskött päls, och nog är dessa ungarna lättskötta allt!!!!!

Fast det är söta i sin korta päls också, två ser ut som Whiskas reklam katt, och super tama och trevliga som sin mamma är det!!


   

  Önskar er alla en härlig ny vecka!!!!

Kram!!

Av Kattis - 2 juli 2013 22:08

Lilla crem caramell "Caramella" kunde fått fira sin 6v dag på ett bättre sätt än hos veterinären. Efter att hon inte ville äta på morgonen och var trebent och skakade och verkade ha feber så var de bara boka in en tid på jobbet, typisk på andra semesterdagen så måste jag åka in med egena sjuklingar.

Vi röntgade höfterna på henne, men de syntes inget helt uppenbart till hältan??? skönt på sätt och vis, så nu hoppas vi att lite mediciner och vila och riktigt god mat ska få henne på fyra tassar igen.


Denice hjälpte mig att ta lite 6veckors kort på dem i stående possition och huvud bild idag, resultatet blev blandat, men ett försök iallfall:)


Caramella var en av de största valparna vid födseln, hon är fortfarande en liten "heffaklump" och Chocolatetoppen var den mindre valpen vid födseln. IDAG VÄGDE BÅDA 2kg 15 hg. Alla valparna är väldigt lika och jämna i storleken.


Creme Caramell


   

Blev bara två bilder på "Caramella" eftersom hon behöver vila sitt ben. Hon var duktig och trygg på bordet. Hon är en lagom busig valp i vanliga fall, vill ligga i knä och pussig. Trygg i sig själv och ganska modig.


Glace au Four


       

"Glace" tycker det är jätte läskigt att vara på bord, och vi fick mata och locka och trixa länge innan det blev någorlunda bilder, och hon blev trygg på bordet. Hon är valpen som inte gör några längre egna utflykter, tryggheten av oss i familjen och mamma är viktig. Däremot så tar hon gärna först kontakt med gårdens övriga hundar som hon inte alls tycker är läskiga, gillar leksaker och vill mysa i knä.


Pralines Rose


     

"Rose" är en okomplicerad valp på alla de sätt, inte för mycket och inte för lite av något mentalt. Hänger med på allt man hittar på. en lite pärla. Bordet är inga problem för henne.


Charlotte Russé


     

" Charlotte" är en valp med fart och fläkt, ganska mycket attityd. Orädd och kan göra långa utflykter själv. länge en storfavorit och hon har haft ett smeknamn på D för hon har en liten prick vid sidan på huvudet.


Mousse au chocolate

      

- nu får vi roligt, sa jag till Denice när det var dax för "Toppen" att fotograferas,

åhej och hå... hon är kullens clown och lyckopiller med stor turbomotor. Så rolig denna valpen är!!! "Toppen" blir aldrig en utställnings hund men en riktigt roligt familjehund som kommer glädja en HEL KOMUN!!!!


Så lite blandade bilder från dagens fotografering och lek och mysstund!!


     

Snälla farbror Snygge


         

Världens bästa mamma. Hon matar och matar de små, verkar aldrig tröttna? och hon leker och pysslar och fixar, har aldrig haft en så duktig tik någonsin!!!!


  Lek i kvällssolen!!  

Lek i kvälls solen!!Hoppas jag kan skriva lite om helgen i Borås under morgon dagen, jag väntar på att få "låna "lite kort från andra som var flitiga med kameran. Själv så jobbade jag på i och utanför utställningsringen, och hade inte möjligheter att ta så mycet egna bilder.


Nattinatt!!!


Av Kattis - 23 juni 2013 22:56

 

Veckans Kennelflicka - Jennifer "Feffe"Höglund. Så glad när hon fick ledigt några timmar för att rasta de vuxna hundarna i skogen:)


Nu har nedräkningen till semestern börjat, jobbar en vecka till, sedan 5 härliga veckor!!!


Denice flytt ner till mig har gått bra, hon har börjat att jobba och vi har skaffat henne en bil. Tur hon börjar tidigare än mig och kommer hem många timmar innan mig, så hon kan hjälpa mig med valparna under em.


Nu är det mycket jobb med de små A barnen, det går in en hel del och kommer ut de dubbla, och så håller det på från tidig morgon till sen kväll..... men det är liksom charmen i det hela:)


Creme Caramell leker just nu mest med sin syster Mousse au Chocolate. Två flickor med ganska mycket humör dock. 

Valpen Mousse au Chocolate som är bästis med Creme Caramelle. Mentalt är hon idagsläget en av de roligaste valparna, så mycket tokigt hon gör och hittar på, men när hon blir trött vill hon gärna mysa och pussas.  Hon är frammåt och tuff med sina syskon men en ängel mot sin mor och människor.  

     

Mousse au Chocolate som här har hittat en rulle med papper.... tjoho så skoj!!!


Det var lite bilder som Feffe och Nisen tog i torsdags.


Idag har "Farmor" och "Farfar" och pappa Edwin varit på besök igen. Lite vallning med ko-hundarna blev det också, för att inte glömma mat/Kaffe/och prinsesstårta:)

Mera kort som vi tagit under dagen:


                     


ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG NY VECKA!!!


KRAM!!!

 

Av Kattis - 9 juni 2013 19:44

En del i livets olika kapitel är då avslutad. Förstfödda dottern Denice har tagit studenten, glädje känslor men också lite vemod att barnen blir stora sååååå snabbt. Som förälder är man lite orolig för ”de små liven” när de nu ska ut i vuxenvärden med jobb och bostad och allt.


Några studentkort


       


Jag och mina avkommor


   


Rasspecialen närmar sig


Jag jobbar 3v till, fram till RASSPECIALEN i BORÅS. I år har både PON och Fransk Bulldog specialen i Borås.


Sedan många år är jag ”rotad” i PON unionen som är rasklubben för Polski Owczarek Nizinny. Mitt engagemang kommer att ligga på PON unionens utställning och samkväm på kvällen. Jag hoppas att jag får träffa flera av min valp-köpare av PON i Borås.
 Valparna växer och frodas


När jag reste upp till Mora på tisdag kväll hade valparna presis öppnat ögonen.

   


Valparna 2,5v

Så här stora hade de blivit idag, när jag kom hem. Det morrar och skäller och har börjat busa lite. Dags för första avmaskningskuren och naglar börjar klippas och på tisdag när de fyller 3v ska det börja få lite mat.

           


En kortfattad uppdatering som jag vet att några har väntat på.

Alla valpar är tingade!!

det är många mejl och telefonsamtal ang valparna. Jag väntar på koder till hemsidan så ska vi även lägga in där att alla är tingade.


Ha det skönt i sommarvärmen!!!

/Kattis


Av Kattis - 26 maj 2013 22:54

Godkväll/natt!!

Intensiv helg, ja! Som alltid här på gården.

Sista fröna har blivit sådda, men att luta sig bakåt i en solstol är ju inte att tänka på.

Trimmat gräs, gett Higland Cattle gänget nytt bete, behandlat första gänget får med flussa mot fästingar och flugor och pälsätare, haft morsdags firande, och hälsat på Bellans valpar som Jullan är faster till.


Här är några bilder på Peggys valpar:

             Jullans valpar

Valparnas tema är nu bestämt och det blir franska godsaker:

Ynnizin’s Creme Caramel

Y.Glace au Four

Y. Pralines Rose

Y. Charlotte Russé

Y. Mousse au Chocolate


Just nu ser de verkligen ut som choklad praliner, välfyllda praliner!

Alla väger mellan 500g – 550g. Första veckan brukar en valp dubbla sin födelsevikt, minsta tiken har dubblat födelsevikten med råge!!

Några bilder på matvraken:

         Så här sover vi under första tiden.


   


Jag sover i sängen bredvid valplådan. Valplådan försöker jag efterlikna ett gryt så mycket som möjligt. Det är viktigt att det är lugnt för tik och valpar.


Andra glada nyheter som nådde oss idag, är att Valparnas två halvsyskon, Edwins son och dotter har varit på utställning. Edwins dotter blev Bäst i Rasen och sonen blev 3dje bästa hane, på andra plats kom min vän Linda på Neverfadings kennel i sundsvall, med sin vackra egenuppfödda kille.


Jätte stort grattis till dem!!


PON Nyheter:


Vad jag visste som inte ni visste, var att Turid har fått 6valpar hos Anette, varav 3 st är bruna efter mamma turid.

Än så länge är den bruna färgen ganska ovanlig på PON. Turid mår bra och är också en duktig mamma. Vi längtar till vi får hälsa på henne och valparna!!!


Vi har även en uppfödd PON hane som debuterat i Rally lydnad och det är Linda och Ozzy!! Sedan har jag sett att flera är på gång..... så glad och stolt över mina duktiga valpköpare!!! Extra många kramar till er!!


Slutligen så drar det ihop sig att anmäla till Borås, jag hoppas att de flesta av er kommer och ställer ut både lördag och söndag.

Viktigast av allt är samkvämet på kvällen, som jag hoppas att ni INTE missar!!


God natt!Av Kattis - 22 maj 2013 13:56

Äntligen kommer uppdateringen.

Efter en lång natt och orolig morgon och en förmiddag på jobbet, så somnade både jag och en trött mamma med 5 pigga valpar igår.

Ja, det slutade med att Jullan förlöstes med kejsarsnitt.

Allt gick som det skulle fram till runt 03 00 på natten, då hade tempen gått tillbaka till normalläge och Jullan var orolig, lite vatten droppade ur henne men det livsviktiga krystvärkarna lyste med sin frånvaro. Före 08 00 var jag och Jullan inne på jobbet som är Varbergs djurklinik. Så skönt att det är Jullans andra hem så hon är lugn och trygg på kliniken.

En andra chans till att starta ett värkarbete med hjälp av dropp men utan resultat, så vid 10 sövdes hon och strax därefter lyftes 5 fina och kraftiga valpar ut. Fyra var mycket pigga och en som förmodligen legat och kämpat på ett tag var mindre pigg, men med lite jobb så kom krafterna ikapp även på den lilla tjejen.

 Valparna vägde 204g 261g 248g 249g 264g och är födda på dag 60 i dräktigheten.


     

Röntgenbild från gårdagen, där syns tydligt hur en av valparna ligger beredd att komma ut i världen…..Nu efter ett dygn har vi fått tillbaka krafterna, Jullan har fått hjälp med lite vätska via dropp, och vi har sovit ikapp lite sömn. Jullan är jätte duktig mamma, hon pysslar och tvättar och har mycket mat till de små.


   


Nu funderas det på namn, Gabbi som har pappa Edwin, är en riktig idekläckare *skratt* tillsammans hade vi nästan bestämt draknamn på det små liven, men när det är en kull med flickor så känns det som jag vill ha något mera feminint??? Jag har valt att ha teman när jag namnger valparna, Om jag hade haft bokstäver som system så hade detta varit en N kull…… vi spånar vidare……


     


PON Nyheter:

 

 

Jag och Ynnizin's lilys Atmosfear i utställningsringen. Atmos tog ytterligare ett Cert och blev BIR. Han skötte sig sååå bra. Tyvärr så regnade det och var kallt, skönt hundväder men inte roligt med massa väta i en nybadad fluffig utställningspäls, då blir jobbet ogjort:(.


I skrivande stund, 12 mil bort, i Värnamo på sjöhemmets kennel, valpar Turid för fullt just nu. Anette skickar bilder och rapporter så jag är ”nästan med”…. Så roligt och så duktig lilla Turid  (och jag vet två hemlisar som ingen annan vet just nu)


Ha det gott!! Nu ska jag till fårstallet där våra första Dorperkorsningar är födda!!!

Av Kattis - 20 maj 2013 20:59

 


Natten kan bli lång!!!


Runt kl12 00 idag hade hon en temperatursänkning till 36,3 grader. Än ligger tempen lågt men stiger sakta, 36,5 nu i kväll. Hon bäddar och flåsar och vilar emellan, och än är allt helt normalt. Hon är pigg och tar små vändor i trägården för att rasta sig. Hon var lite illamående på eftermiddagen och kräktes,mat har hon inte velat ha på hela dagen.


fortsättning följer.....

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido