Alla inlägg den 15 februari 2014

Av Kattis - 15 februari 2014 19:01

Valpar är egotrippade små varelser, det visar ingen hänsyn alls, att jag inte sover på nätterna pga. hostan och att jag fick magkatarr på em, det bryr det sig inte om.

Mat och mys och lek det ska det ha ändå.


Vi har haft finbesök av stockholmsligan med pappa Sonic som reseledare.

Valparna fick träna bilåkning första gången idag, och har fått testa på att vara i skogen. Bilåkningen var väl inte roligaste, men ingen blev åksjuk, och ingen som varken gjorde ”det lilla” eller ”det stora” i buren.

 


Skogen däremot var en toppen lekplats, alla tuffa runt i löv och ris, en del gjorde någon längre promenad in bland granbuskarna, och några hitta ett mysigt dike med lite vatten i.

                     


Pappa var mysig, men pappa tyckte nog det var lagom mysigt, tror han mera hade tänkt sig lite rajtantajtan med Turid igen, så lite snopen blev han allt.

     


Efter skogsturen var det trötta och hungriga, lite blöta och frusna valpar som återvände till sin valphage.

           


I morgon är en ny spännande dag för småttingarna: Anita Andersson kommer och gör valpbeskrivning på småttingarna. 

Det är ingen test som valpen antingen klarar eller inte klarar utan en beskrivning av valpens personlighet, just den dagen. Det är lika spännande varje gång att se om valparna reagerar så som jag har uppfattat valparna och oftast gör valparna det, men ibland kan dom också överraska en. Viktigt att komma ihåg är att detta är inget definitivt, så här är valpen, utan kan även variera beroende på yttre och inre omständigheter (om valpen är pigg/trött/hungrig m.m) och därför kan det för den enskilde "åskådaren"/valpköparen vara lite svårtolkat. För mig som följt valparna sedan start ger det helt klart en tydligare bild av valpens personlighet - dock med utrymme för viss variation som alltid skall tas i beaktande.

Detta hjälper mig att beskriva de olika valparnas personlighet och om det är något specifikt den blivande hundägaren bör tänka på med just sin valp, samtidigt som det är en viktig del i utvärderingen av mitt "mentala" avelsarbete.Valpbeskrivningen utförs av en person som inte träffat valpen innan och valpen befinner sig på en plats den aldrig varit på tidigare. Jag hoppas få till någon filmsnutt, och lovar en rapportering under söndag kvällen.


Trots regn på morgonn, och blåsig dag som mot kvällen blivit kraftig blåst så finns små vårtecken att bli glad åt:

 

Ha en fin kväll! /Kattis

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido