Alla inlägg under juli 2012

Av Kattis - 17 juli 2012 10:29

En liten film i regnet, på Melker som försöker få in fåret SANNA!!

Sanna är en envis Diva, som inte vill blanda sig med andra fårskallar!!


 

Liten film på Poker, 3v.
 

Av Kattis - 16 juli 2012 11:46

Poker har blivit tre veckor, har fått sin första avmaskningskur och börjat smaka lite mat. Jag använder Royal canin starter nu i början, sedan går jag över till Hill’s, som mina andra hundar äter. Färskt köttfoder får de också, likaså valpen får så småningom ett mål med färskfoder.

       



Han skäller och leker så smått!! Tråkig när man är ensam, så Denice hund, Rosa har börjat få gå in och roa den lilla. Rosa är en bra barnvakt.

         

Av Kattis - 14 juli 2012 09:41

 


Dagar och veckor rullar på!! Hö och förstaskörden av gräs är inne, tur är väl det, nu verkar det som vi bor i Amazonas regniga djungel!! Hopplösa regnandet!!


Mellan skurarna har vi ändå hunnit med en del.


Rasspecialen i Borås, där alla våra uppfödda hundar fick fin kitik, och skötte sig så väl.

Kenneln vann Uppfödargruppen i år igen, verkligen jätte roligt! Vi har inte så många kullar, ibland går det flera år mellan PON kullarna, därmed har vi inte så många avkommor att välja mellan, extra roligt att avkommorna håller god kvalitet och jämnhet. Mest beror det förståds på alla fantastiska valpköparna som vårdar sina hundar så väl, och är flitiga på att stäla ut!!


STOR KRAM OCH JÄTTE TACK TILL ER ALLA!!!


Flitiga i Tvååker var Tina och Atmos , Anne och Lykke, Titti och Ninni i Tvååker - bilder och resulat finns på Facebook.

Unghundarna tog  certifikat på fredag och Lykke blev BIR och brorssan blev BIM, Lördag blev Ninni BIR och fick sitt sista cert för att erhålla titeln SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!


Så stolt över er!!


En vända till Liseberg, medan hela familjen och släkten var här!


Fortsätter med mitt staket bygge,

 

nu har det gått undan minsann, har fått proffsig håll och såghjälp av Denice….. äntligen lite resultat.

     

Tror jag är rätt nöjd med mitt hemmabygge…. Någon snickare är jag inte, och staket har jag aldrig byggt, och inte sett någon bygga heller!


Denice jobbar några timmar varje dag på Stinas hundpensionat i Tvååker.

Eftersom hon inte klarade uppkörningen på sitt första försök, så har vi införskaffat en moppe till henne. Första dagen på Moppen gick det som hejsan fram och tillbaka, andra dagen blev det stopp…… Jonsson får laga!! Jäla skit Moppe!!


Lilla valpen har fått sitt namn – han ska heta POKER. I kortspelet poker måste man satsa en del, med risk för att förlora stort, eller vinna stort. ”gambling” Stor portion skicklighet men också en del tur. Det är ett enmans spel….  Vilket gör att namnet är som gjort för valpen,

 

så Ynnizin’s Czeras Poker får det bli!!


Lite hundträning och vallning blir det!! Mest vallning i praktiken, då vi har envisa lamm som rymmer. Igår morse ringde grannen, det var får i deras trägård, ruskigt nära vägen. Men har man en duktig vallhund så klarar man det galant och snabbt,

 Skickade Mist på det ”dolda” fåren längs grusvägen. Mist är en duktig hund som tar egna kloka beslut och vet hur jobbet ska skötas.

Hon vänder det springande fåren, kommer hem med dem, i lagom takt, och in i hagen….

 Klart på mindre än 5 minuter och inga skador skedda – hur klarar sig får ägare utan duktiga vallhundar?


Snygge har också flyttat får, och det går bra om jag inte slappnar av utan har full kontroll på hunden, än har han långt kvar att bli lika duktig som Mist, om han blir det?


Efter lite slit med djur, är alla värda ett bad, även de hundar som inte gör så mycket nytta!!


         


I huset bor just nu, 6 vuxna hundar och valpen Poker. Czera får än så länge, inte följa till badet, då hon är digivande, men lite långpromenader hänger hon med på!

Ha en bra dag!! Nu väntar stängslingsjobb och staket byggen på mig!!


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards